Ružomberok vyhral v Lipanoch 5:0 v prvom semifinále Slovnaft Cupu

03.04.2024 Celý región

Lipany 2. apríla (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok vyhrali v utorok v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu na pôde Lipian vysoko 5:0. Účastník najvyššej súťaže sa na ihrisku treťoligistu postaral o najvyššie semifinálové víťazstvo v SP v 21. storočí.

Domáci sa výrazne oslabili už v šiestej minúte, keď dostal červenú kartu brankár Peter Bartoš. Vylúčený bol za tvrdý zákrok na unikajúceho Štefana Gereca, ktorý strelil neskôr štyri góly za sebou. O prvý sa postaral v 15. minúte Jan Hladík.

"Ruža" si tak vytvorila veľmi pohodlný náskok do domácej odvety, ktorá je na programe 16. apríla. Jej súper bude v tomto zápase bez Bartoša, ktorý mal veľkú zásluhu na štvrťfinálovom víťazstve nad Skalicou (5:3 v rozstrele z 11 m po remíze 0:0 v riadnom hracom čase).

Semifinále Slovnaft Cupu, prvý zápas:

ŠK Odeva Lipany - MFK Ružomberok 0:5 (0:4)
Góly: 25., 27., 45. a 56. Gerec, 15. Hladík. ČK: 6. Bartoš (Lipany), ŽK: Micherda - Chobot. Rozhodovali: Dohál – Vitko, Zemko, 2135 divákov

hlasy po zápase /zdroj: JOJ Šport/

Štefan Mihalík, tréner Lipian: "Pre nás sa zápas skončil v šiestej minúte. Stratili sme hráča na kľúčovom poste, ktorý nám v podstate vychytal semifinále. Ružomberok potom ukázal svoju kvalitu, vytvoril si dostatočný náskok a v druhom polčase si ho už len udržiaval. Je mi trocha ľúto našich divákov, očakávali sme, že potrápime súpera viac."
Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Myslím, že sme to zvládli výborne, nič iné asi povedať nemôžem. Chalani boli dobre nastavení a dobre k tomu pristúpili. Pomohlo nám aj vylúčenie a naša hra po ňom. Hovoril som hráčom, že nie sme tím, ktorý si môže dovoliť niekoho podceniť a brať na ľahkú váhu."
 

Vyberte región